Cardul European de Sanatate si Asigurarea de Calatorie

Cardul European de sanatate este folosit de aproximativ 190 de milioane de europeni, ca masura de siguranta in ceea ce priveste sanatatea, atunci cand calatoresc peste hotare.

In 2013 aproximativ 11 milioane de romani au calatorit in strainatate, fie in Europa, fie pe alte continente ale lumii.

In momentul in care ne gandim la o calatorie, fie ea de vacanta sau de business, unul din aspectele importante pe care trebuie sa il luam in considerare este asigurarea de sanatate.

Trebuie sa tinem cont ca indiferent daca detinem o asigurare privata de sanatate, aceasta poate sa nu fie valabila dincolo de hotarele tarii.

Cea mai simpla metode de asigurare a sanatatii atunci cand calatorim, este Cardul European de Sanatate.           Acesta se obtine de la casa nationala de asigurari de sanatate din tara de origine si ofera doar anumite tratamente gratuite in clinici si spitale din sistemul public al tarii in care calatorim.

Un alt aspect important este ca acesta ofera acoperire doar in tarile membre UE si in Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia. Tratamentele gratuite care sunt disponibile prin intermediul cardului european de sanatate difera in functie de legislatia fiecarei tari.

Daca dorim o asigurare cu o arie de acoperire mai larga, putem opta pentru o asigurare privata de calatorie. Pretul acesteia incepe de la cateva zeci de lei si ofera despagubiri pentru diagnosticare medicala, transport de urgenta cu ambulanta, tratament ambulatoriu si alte tipuri de tratament pana in limita unei sume (care poate ajunge pana la 50 000 euro) in functie de conditiile agreate la incheierea asigurarii.

Asigurarea medicala de calatorie nu este obligatorie, dar este recomandata. Cu atat mai indicat este sa alegem o asigurare de calatorie atunci cand ne indreptam catre tari care nu sunt in Uniunea Europeana sau dorim sa practicam sporturi extreme care prezinta un risc mare de accidentari.

Pentru o vacanta fara griji putem opta si pentru o asigurare de calatorie care sa acopere despagubiri pentru diferite situatii care duc la pierderi financiare

-                   Pierderea, furtul sau chiar intarzierea bagajelor in cazul in care calatorim cu avionul

-                   Asigurare Storno – ofera despagubiri daca din cauza unor evenimente neprevazute nu mai putem pleca in calatoria planificata

-                   Asigurarea de raspundere civila – ofera despagubiri in cazul in care aducem prejudicii unor terte persoane si este recomandata celor care calatoresc cu masina dincolo de hotarele tarii

               -                  Asigurarea pentru programe turistice -  atunci cand cumparati in avans bilete pentru diferite activitati pe care urmeaza sa le desfasurati in timpul calatoriei, asigurarea de calatorie poate oferi despagubiri in cazul in care nu mai puteti lua parte la evenimentele programate.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+