Care sunt primele 5 companii de asigurari si ce volume de prime intermediaza

Primele 5 companii de asigurari din Romaniaau inregistrat in 2013 o scadere o volumului total de subscrieri. Impreuna, companiile au cumulat subscrieri in valoare de 960 milioane euro, cifra care reprezinta 51% din totalul pietei. Primele trei companii din top, au incheiat anul precedent pe plus, conform datelor centralizate de Insurance Profile.

Prima pozitie in topul companiilor este detinuta de catre Astra Asigurari, care a inregistrat o crestere a primelor de 2,4%, cu o cifra de afaceri de 260 milioane euro.

Pe locul doi in top se afla Allianz Tiriac, care a incheiat anul 2013 cu un volum de prime subscrise in valoare de 209 milioane euro. Dintre acestea, valoarea primelor subscrise pe segmentul life (asigurari de viata) a fost de 23 milioane euro, in crestere cu 5 milioane euro fata de anul 2012.

Omniasig ocupa locul 3in top, cu un volum de 200 milioane euro, in scadere cu 30 milioane euro fata de anul 2012.

Groupama Asigurari se afla si ea in top, pe locul 4, cu prime subscrise in valoare de 165 milioane euro, in scadere cu 10% fata de 2012. Motivul principal al scaderii, conform reprezentantilor companiei, este deprecierea de 7,2% a segmentului auto, produs la nivelul a 11 piete internationale, unde compania este prezenta din cauza “conditiilor de piata dificile cat si a consolidarii politicilor de subscriere in special pe pietele din Turcia, Italia si Romania”.

Top 5 al companiilor de asigurari din Romaniaeste completat de catre Uniqa Asigurari, cu 129 milioane euro valoare totala pentru primele subscrise in 2012, in crestere cu 14% fata de anul precedent. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+