De ce este important Managemenul Riscului pentru companiile de asigurari

Conferinta “Risk Management – de la teorie la practica” se desfasoara azi in Bucuresti la Palatul Parlamentului. Specialisti din domeniul managementului de risc, profesionisti in asigurari si reprezentanti ai autoritatilor europene si romanesti, avocati si reprezentanti ai presei se intalnesc azi pentru a discuta despre riscuri in asigurari.

Conferinta este impartita in trei parti si porneste de la o imagine generala a managementului de risc, pentru ca apoi sa ilustreze tendinte si perspective in domeniu. In final urmeaza o analiza a managementului de risc pentru pietele financiare, operationale si sistemice.

Bogdan Andriescu, Presedinte UNSICAR a discutat in cadrul conferintei despre efectele negative pe care le resimt companiile atunci cand nu au masuri de protectie.

Conform declaratiilor sale, 43% dintre afaceri se inchid din cauza dezastrelor naturale si nu mai reusesc sa isi reia activitatea. Peste 80% dintre companiile care sunt afectate de un incident major si nu au implementate masuri de protectie in fata riscurilor, se inchid in urmatoarele 18 luni dupa producerea catastrofei.

Aceste cifre arata importanta mare pe care managementul de risc o are intr-o companie de asigurari. Cu toate acestea, cele mai multe companii din Romanianu au implementate astfel de masuri.

"Increderea este absolut necesara intre partile interesate care doresc sa colaboreze, iar gandirea pe termen lung este esentiala. Actiunea coordonata a partilor interesate este necesara pentru ca individual afacerile, guvernele sau societatea civila nu detin deopotriva autoritatea si mijloacele necesare unei abordari sistematice a managementului de risc. De asemenea, guvernanta globala / de piata / a afacerii este cheia accederii catre un climat imbunatatit din punct de vedere al managementului riscului", a explicat Presedintele UNSICAR.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+