La ce pericole se expun firmele de asigurari cand nu au implementat un management de risc

Incidentele majore pot afecta decisiv companiile de asigurari. Atat riscurile la nivel global (crize financiare, somaj, catastrofe naturale etc) cat si cele care vizeaza buna functionare a companiei (crize de personal, probleme in structura organizational etc) pot duce la falimentul companiei de asigurari, daca aceasta nu are un program de gestionare a crizelor.

80% dintre companiile de asigurari care sunt afectate de un incident major, se inchid in 1,5 ani de la producerea evenimentului, conform declaratiilor lui Bogdan Andriescu, presedinte Uniunea Nationala a Societatilor de intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), care a citat rezultatele unor studii internationale.

43% dintre companiile care se inchid, nu isi mai reiau activitatea. La nivel global, peste 53% din companii isi recupereaza prin asigurare, aproximativ 25% din pierderile survenite in cazul unor dezastre naturale.

In Romania, majoritatea companiilor de asigurari nu deruleaza un program de management al riscului. Acest lucru se intampla si din cauza ca nu exista congruenta la nivel national pentru alinierea activitatilor de normare, atat practice cat si educationale, cu privire la managementul riscului.

Pentru a ajung la o situatie pozitiva din punct de vedere al managementului riscului, este nevoie de o guvernanta globala de piata.

“Aceste reglementari tind sa limiteze riscurile, in special riscurile sistemice. Insa, oricare ar fi reglementarea, aceasta nu poate inlatura lacomia. Mai mult, oricat de buna ar fi reglementarea, frauda nu poate fi eliminata. Avem nevoie de reglementari. Perioada in care traim este cea a supravegherii integrate”, a declarat Cristian Dutescu, presedintele Organizatiei Profesionistilor din Piata de Capital (OPPC).

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+