Pierderi sub 30 miliarde de dolari provocate de cutremurul din Chile

Cel mai mare cutremur inregistrat pana acum in acest an in Chile , cu magnitudinea de 8,2 grade pe scara Richter , a afectat cateva mii de case si a declansat valuri (tsunami) ce au atins aproximativ 2 metri (conform Reuters).

 

Cu toate ca seismul a fost urmat de mai multe replici dintre care cea mai mare inregistrand 7,2 grade pe scara Richter si autoritatile au evacuat mai mult de 900.000 de persoane din zonele de coasta , pierderile estimate de catre experti ai reasiguratorului  Munich Re , vor fi mai mici de 30 miliarde de dolari.  

De asemenea parerile autoritatilor si ale specialistilor in domeniu sunt ca impactul financiar al recentului  seism va fi mai mic comparativ decat cel provocat de seismul din 2010.

 

Bilantul preliminar al acestui cutremur  arata ca mai mult de 2600 de case au fost avariate si mai multe barci de pescuit au fost distruse . De asemenea au fost sistate activitatile scolare, iar zborurile de pe aeroporturi cat si navigatia in porturi au fost afectate. Conform primelor date cel putin 6 persoane si-au pierdut viata .

 

Presedintele Chilian Michelle Bachelet a decretat stare de catastrofa naturala in regiunile Arica si Tarapan , cele mai afectate de seism.   Armata a fost trimisa in zonele amintite , pentru a asigura mentinerea ordinii si securitatii, astfel incat sa fie evitate situatiile din 2010 , cand au avut loc numeroase acte de talharie care au avut loc in urma seismului.

 

Reamintim ca in februarie 2010 , zona de sud si central a Chile au fost afectate de un seism de 8,8 grade pe scara Richter. Atunci pagubele inregistrate s-au ridicat la 30 miliarde de dolari si au murit peste 500 de persoane.

 

Statul Chile se afla situat intr-o zona caracterizata printr-o activitate seismica intensa provocata de vulcanii si faliile care inconjoara Oceanul Pacific – asa numitul “cerc de foc al Pacificului ” 

 

  

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+