Despre asigurarea de insolvabilitate sau falimentul agentiilor de turism

Asigurarea privind rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turist in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism este o asigurare obligatorie pentru fiecare agentie de turism conform Ordinului Ministerului Turismului nr. 235 / 06.06.2001.

Asiguratul este societatea comerciala inregistrata in Romania, titulara licentei de turism pentru agentia de turism, iar Beneficiarul asigurarii este turistul.

Saptamana trecuta a aparut Actul Normativ care vine in completarea Ordinului mai sus amintit si care vizeaza cresterea sigurantei turistului , fapt rezultat in urma analizelor din ultimele luni ale unui grup format din reprezentanti ai Autoritatii Nationale prntru Turism, Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Autoritatii de Supraveghere Financiara si Uniunii Nationale a Asiguratorilor si Reasiguratorilor din Romania.

Agentiile de turism sunt obligate sa incheie polite de asigurare fara fransiza ,care sa protejeze integral turistii in cazul falimentului .  Pana saptamana trecuta exista posibilitatea ca agentiile de turism sa cumpere polite de asigurare cu fransize ce puteau atinge si 80% din suma asigurata, astfel in caz de faliment aceasta platea 20% din pretul vacantei , iar restul de 80% era suportat de catre turist.

De asemenea prin noul Ordin se impune ca asigurarea insolvabilitatii agentiei de turism turoperatoare sa acopere si turistii care au contractat vacanta printr-o agentie detailista. Astfel se vor intari atat siguranta turistului cat si a agentiei de turism detailiste , pana acum, daca touroperatorul intra in faliment turistul nu era despagubit 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+