Polite RCA false in piata de asigurari

 

In ultima perioada , in piata de asigurari, au fost depistate polite RCA false , clientii care au cumparat astfel de polite se pot trezi ca in caz de accident trebuie sa achite din buzunar reparatiile autovehiculului avariat.

Recent Carpatica asig a avertizat despre aparitia mai multor polite RCA false , emise in numele sau de catre asa zisi agenti sau brokeri de asigurari care au dispartut cu banii.

 

Politia Capitalei a deschis mai multe dosare de cercetare penala pe numele falsificatorilor de polite cu aceasta ocazie iesind la lumina ca polite false au fost emise si in numele altor companii de asigurare.

 

Pentru a fi convinsi ca sunteti in posesia unei polite de asigurare valabile si nu falsificata trebuie sa accesati, dupa 5 zile de la emiterea politei (perioada necesara transmiterii si validarii datelor)  , baza de date CEDAM, implementata si mentinuta de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor .

 

In continuare gasiti prezentate de catre companiile de asigurari , modalitatea de verificare a autenticitatii politelor de tip RCA  :

“Va recomandam sa verificati validitatea politei cu ajutorul bazei de date CEDAM, la adresa cedam.csa-isc.ro

Aceasta centralizeaza politele RCA incheiate pe teritoriul Romaniei. Introduceti numarul de inmatriculare al autovehiculului si se va afisa polita de asigurare in vigoare pentru numarul respectiv .  

 

Statisticile asiguratorilor arata ca cele mai multe tentative de frauda se realizeaza la asigurarile auto si la cele de bunuri.  Printre cele mai intalnite forme de frauda sau tentative se numara nepredarea primelor de asigurare catre asiguratori , falsificarea politelor de catre intermediari (agenti , brokeri ) si chiar de catre asigurati, si nu in ultimul rand inscenari de accidente sau falsificarea inspectiilor de risc.   

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+