Care este procesul de recuperare rca cand esti pagubit – ce trebuie sa stii

Esti atent si prevazator, dar poti avea si zile mai putin norocoase. Ti se poate intampla sa fii lovit de catre o alta masina si vina sa nu-ti apartina.  Este neplacut atat pentru cel care te-a lovit , dar si mai neplacut pentru tine. 

In cazul unui accident usor in care au fost implicate doar doua vehicule, incepand cu 1 iule 2009 , exista  posibilitatea unei procedure alternative de constatare a daunelor inregistrate , fara a mai fi nevoiti sa apelati la serviciile de constatare efectuate de catre reprezentantii Politiei rutiere si anume constatarea amiabila de accident.

Aceasta procedura este optionala si ofera conducatorilor auto posibilitatea de a completa impreuna si de a depune ulterior la companiile de asigurari un formular tipizat numit : Formular de Constatare Amiabila. Puteti opta pentru Constatartea amiabila in urmatoarele situatii:      

 - accidentul nu s-a soldat cu vatamari corporale,  

 - au fost implicate doar doua vehicule, ambele detinand o asigurare de RCA,                            

- accidentul a avut loc pe teritoriul Romaniei ,                                                                                 

Formularul este furnizat de compania de asigurari la care s-a incheiat asigurarea RCA.  Pentru completarea formularului sunt necesare urmatoarele documente :                                                               

- permisul de conducere                                                                                                                       

- certificatul de inmatriculare al autovehiculului                                                                          

- contractual de asigurare RCA al celui vinovat.

Indiferent de varianta adoptata , constatare la politie sau constatare amiabila trebuie sa te prezinti (de preferat impreuna cu vinovatul si masinile implicate in accident ) in cel mai scurt timp la reprezentanta asiguratorului celui vinovat , in vederea avizarii daunei.  

De regula asiguratorul te va indruma catre una dintre unitatile service cu care are incheiate contracte de decontare directa si contravaloarea reparatiei se va achita direct catre acesta.  Daca alegi o unitate service preferata de tine cu care asiguratorul nu are contract direct , banii cheltuiti cu reparatia masinii vor fi recuperati ulterior, insa in acest caz trebuie avut in vedere ca tarifele practicate  de service sa fie agreate de catre asigurator altfel exista riscul sa nu va recuperati toata suma platita catre service-ul reparator.

Va reamintim ca despagubirile suportate pe asigurarea RCA sunt: vatamari corporale sau deces, inclusiv prejudicii fara caracter patrimonial, pagube materiale, pagube consecinta alipsei de folosinta a vehiculului avariat , cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+