Afacerile asiguratorilor in domeniul energiilor regenerabile

Anul 2014 a inceput sub auspicii nu tocmai bune pentru investitorii in sectorul energiei regenerabile, statul acordand o schema redusa de beneficii comparativ cu anii precedent. Specialistii concluzioneaza ca Romania ar putea pierde investitii de sute de milioane de euro, din cauza reducerii subventiilor in acest domeniu.

Piata de asigurari dedicata domeniului energiei verde va resimti aceasta reducere a investitiilor, in acest moment estimarile pentru primele de asigurare subscrise se situeaza undeva in jurul cifrei de 15 milioane de euro pentru investitii de aproximativ 6 miliarde de euro.

Potrivit specialistilor energia eoliana si fotovoltaica au beneficiat de un suport financiar mult mai bun din punct de vedere al investitorilor comparativ cu restul  energiilor regenerabile (microcentralele si biomasa).

Energia verde ramane totusi un domeniu cu potential si este sigur ca vor exista investitii posibile chiar daca acestea nu vor fi la nivelul celor din anii trecuti , acestea determinand in continuare o crestere  moderata dupa boom-ul din anii precedenti.  Trendul acestui an nu este obligatoriu sa se mentina si in anii urmatori si asta se datoreaza mai multor motive cum ar fi : reducerea schemei suport, dar si faptul ca 2020 reprezinta anul in care sunt stabilite a se atinge targetele propuse pentru nivelul investitiilor in energia verde.

In concluzie intr-o piata unde volumul primelor de asigurare reprezinta in jur de 70% pentru proiectele de parcuri eoliene si panouri fotovoltaice sunt perspective mai bune de crestere pentru primele de asigurare generate de investitiile in microhidrocentrale si biomasa.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+