Baza de date comuna pentru verificarea istoricului daunelor auto

Uniunea Nationala a Societatilor de Ssigurare si Reasigurare (UNSAR) s-a decis sa realizeze pana la sfarsitul lui 2014 , o baza de date comuna pentru verificarea istoricului daunelor autovehiculelor asigurate prin polite facultative CASCO.  Proiectul va fi pus in discutie si propus spre aprobare membrilor in cel mai scurt timp. 

“Ideea realizarii acestei baze de date este mai veche. Cresterea numarului de fraude si implicit a sumelor pe care asiguratorii le pierd a obligat practic asiguratorii sa puna in practica aceasta baza de date. Dupa ce va fi aprobat de conducerea UNSAR, speram ca proiectul sa fie finalizat pana la finele acestui an. Avem déjà oferte de la furnizorii specializati  ”, a declarat Madalin Rosu, responsabil pentru Sectiunea Auto din cadrul UNSAR. 

Tot el a mai precizat ca epavele auto reintra in circulatie prin diverse metode si ulterior se incearca asigurarea acestora in scopul obtinerii unotr sume necuvenite, respective prin inscenarea unei daune totale (accident , furt sau incendiu). De asemenea, a amintit ca au fost cazuri in care s-a reusit , pentru aceeasi serie de sasiu, sa fie platite despagubiri pentru dauna totala de catre mai multi asiguratoriintr-un interval de timp relativ scurt. 

“Vrem sa evitam astfel de cazuri prin intermediul acestei aplicatii IT , unul dintre efecte fiind reducerea despagubirilor platite si, implicit , reducerea tarifelor de prime ” a mai spus Rosu.

UNSAR estimeaza ca valoarea potentialelor fraude din domeniul auto se ridica la circa 90 milioane de euro.

 

  

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+