Acord intre Romania si SUA privind contribuabilii americani cu conturi bancare in strainatate

In luna aprilie 2014 , potrivit Trezoreriei Americane, autoritatile romane si-au dat acceptul pentru includerea Romaniei pe o lista a tarilor cu acord de principiu referitor la transferul de date care ii vizeaza pe contribuabilii americani cu conturi in strainatate (Foreign Account Tax Compliance Act - FATCA).

Asta inseamna ca aproximativ 100 de companii care isi desfasoara activitatea pe pietele financiare din Romania , inclusive 13 companii de asigurare, vor pune la dispozitia Internal Revenue Service (Institutia fiscului sin SUA) informatii cu privire la toti cetatenii americani care au in conturi peste 50.000 dolari.

Cei 13 asiguratori aflati pe lista mai sus amintita sunt: Allianz- Tiriac Asigurari, Axa Life Insurance, BRD Asigurari de Viata, ERGO Asigurari de Viata, Eurolife ERB Asigurari de Viata, Garanta Asigurari, Grawe Romania, Groupama Asigurari, Metropolitan Life, Asirom VIG, BCR Asigurari de Viata, Generali Romania si Uniqa Asigurari de Viata. De asemenea pe lista se afla si fondurile de pensii private precum AEGON, ALICO si BCR.

Pe langa companiile de asigurari se regasesc banci si societati de management al activelor precum BCR, BCR Banca pentru Locuinte, BRD, Alpha Bank, BNP Parisbas Fortis,  Millenium Bank , Bancpost, Banca Romaneasca, Raiffeisen, Unicredit , Raiffeisen Asset Management, Erste Asset Management, BRD Asset Management si Pioneer Asset Management.

FATCA a intrat in vigoare in anul 2010, fiind creata ca urmare a crizei financiare . Statele Unite au incheiat acorduri similare cu alte 70 de tari cum ar fi Rusia, Germania, Franta , Marea Britanie, astfel incat institutiile financiare din jurisdictiile partenere sa poata raporta direct autoritatilor fiscale nationale , care la randul lor transmit datele celor din SUA.

  

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+