Bilantul provizioriu al asiguratorilor pentru inundatiile inregistrate saptamana trecuta

11 judete afectate , 100 de locuinte distruse complet, 1.163 avariate si alte 2.377 inundate este bilantul inundatiilor inregistrate doar saptamana trecuta, potrivit datelor furnizate de catre Ministerul de Interne.

Trei companii de asigurare (Allianz-Tiriac, Carpatica si Generali) au raportat 181 de dosare de dauna deschise pe polite facultative doar ca urmare a inundatiilor recente. Probabil ca numarul avizarilor inregistrare pe politele PAD (politele obligatorii de asigurare impotriva dezastrelor) sa fie mai mare.

Rezervele de dauna estimate de catre cei trei asiguratori se ridica la nivelul a maxim 200.000 EUR, pe de alta parte Omniasig a precizat ca in ultimele trei luni a deschis 500 de dosare de dauna pentru care estimeaza ca va plati aproximativ 700.000 EUR, insa nu a furnizat informatii exacte despre dosarele de dauna deschise ca urmare a inundatiilor de saptamana trecuta.

 Potrivit PAID (Pool-ul de asigurare impotriva dezastrelor) douasprezece din cele 41 de judete ale Romaniei inregistreaza un risc ridicat si foarte ridicat de inundatii. Practic toate luncile raurilor mari sunt expuse revarsarilor de ape. Riscurile cele mai mari sunt in judetele Braila, Tulcea, Galati, Ialomita, Olt si Teleorman. De asemenea inundatii importante se pot produce si in judetele Dolj, Calarasi, Giurgiu, Hunedoara, Maramures si Salaj.

In acest an numarul celor care au cumparat polite PAD a crescut de patru ori comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la sfarsitul lunii iunie erau inregistrate 1,35 milioane de asigurari obligatorii pentru locuinte fata de numai 330 de mii in iunie anul trecut, ceea ce denota ca programul demarat prin infiintarea PAID incepe sa functioneze. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+