Discutii la nivel inalt pe tema securitatii informatice

La initiativa Bancii Centrale Europene si a European Banking Authority, pe masa autoritatilor comunitare se afla o serie de initiative care fac referire la elaborarea unor recomandari in domeniul securitatii informatice , conform Ruxandrei Avram , Sef serviciu Monitorizare de plati si Sisteme de decontare din cadrul BNR.

Setul de recomandari va deveni obligatoriu in anii urmatori pentru toate entitatile si infrastructurile prezente pe pietele financiare. Recomandarile fac referire la securitatea platilor pe internet, a platilor mobile si mai nou, a serviciilor de acces la conturile de plati.

“Acestea urmaresc existenta unor masuri de securitate in domeniul informatic si presupun o evaluare permanenta a sistemelor si standardelor utilizate” a explicat Ruxandra Avram.

Reprezentatnta BNR a facut referire si la situatia monedei virtual BITCOIN, care este analizata de catre mai multe autoritati relevante la nivelul UE, dar si din alte tari.

“In momentul de fata , BITCOIN nu este recunoscut de autoritati ca moneda. Riscurile aferente utilizarii monedelor virtuale este masiv, iar cei care incearca sa se joace cu astfel de instrumente trebuie sa cunoasca la ce riscuri se expun”, a  adaugat aceasta, spunand ca BITCOIN poate fi considerat cel mul un mijloc de schimb si nu o moneda.    

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+