Piata mondiala de reasigurari in cateva cifre

Piata mondiala de reasigurari, a ajuns la sfarsitul anului 2013, la un volum de 240 miliarde USD, ceea ce reprezinta 5% din afacerile globale ale industriei de asigurari, se arata intr-un raport prezentat cu ocazia conferintei de presa principale a “Les Rendez-Vous de Septembre ”  din Monte Carlo. Astfel , in 2013 , valoarea afacerilor reasiguratorilor a crescut cu 5,7%, in timp ce evolutia pietei de asigurari a fost relative liniara, cu o crestere de doar 0,6%

Principala crestere inregistrata de sectorul reasigurarilor a fost determinata de majorarea cotatiilor pentru anumite riscuri de catastrofa, a caror frecventa s-a majorat in 201 si 2012.

In ceea ce priveste clasamentul global al reasigurarilor, acesta este dominat , in continuare , de Munich Re si Swiss Re, companii care ocupa primele doua locuri inca de la inceputul anilor 90.  O crestere notabila intre primii zeze reasiguratori mondiali o inregistreaza SCOR RE , care dupa achizitii de pe piata americana a urcat pe locul 5  .

De asemenea se contureaza o tendinta de concentrare a pietei , primele 10 companii de reasigurari detin in jur de 62% din afaceri , comparativ cu  anul 2000 cand totalizau 56% , respectiv doar 22% in 1980.

Ultimul clasament publicat cu primii reasiguratori mondiali arata astfel:

Munich Re pe pozitia intai urmata in ordine de : Swiss Re; Hannover Re; Berkshire; SCOR; Lloyd’s; RGA; China Re, Partner Re  si pe pozitia 10 - Everest Re .

In ceea ce priveste brokerii de reasigurare , clasamentul este dominat de catre AON Benfield, cu afaceri de peste 1,5 miliarde USD, urmat de Guy Carpenter si Willis.  Pozitiile 4 si 5 sunt detinute de catre JLT Re si Towers Watson Re, aflate intr-un process de fuziune .

Per  total vorbim vorbim despre o piata a reasigurarilor stabila si in usoara crestere , a carei evolutie nu depinde intr-o mare masura de miscarile economiei globale , dar care este extreme de sensibila la catastrofele naturale parca din ce in ce mai dese.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+