Previziuni de crestere pentru piata auto de asigurari datorate cresterii pietei de leasing operation

Piata de leasing operational a inregistrat la sfarsitul celui de-al treilea trimestriu al anului o crestere de 13 % fata de aceeasi perioada a anului precedent , urcand la 47.000 unitati. Astfel in primele 9 luni ale anului au fost inmatriculate aproximativ 9.000 de autovehicule noi de catre companiile de leasing operational (cu aproximativ 1.000 unitati mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut)  , avand o cota de peste 15% din totatlul inmatricularilro de autoturisme si autovehicule comerciale usoare noi.

Aceasta evolutie se datoreaza cresterii interesului pentru avantajele serviciilor de leasing operational, interes suprapus peste o evolutie economica pozitiva, ceea ce a determinat o revitalizare a pietei auto.  Revitalizarea pietei auto in special a celei de leasing duce automat la o crestere a numarului de autovehicule preluate in asigurare de catre piata romaneasca de specialitate.

Cum previziunile specialistilor pietei de leasing operational au in vedere pentru 2014 cresteri de peste 15 % fata de 2013 si mentinerea trendului si in 2015 , acestea nu pot decat sa aduca optimism in randul companiilor de asigurari care vor putea sa preia in asigurare parcuri auto noi si nu doar sa se multumeasca cu flotele deja existente in piata , mare parte avand in componenta  autovehicule cu o vechime de peste 3, 4 ani.

Conform datelor centralizate de catre Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO), in topul primelor 5 companii membre intra: Lease Plan Romania, ALD Automotive, Porche Mobility, Arval Service Lease Romania si Fleet management Services.

La nivelul membrilor asociatiei , care reprezinta 90% din total piata, domina in continuare serviciile  complete de leasing operational (finantare si management de flote – aici intrand si serviciil ede asigurare)  cu o cota de 70%, urmate de management flote 22%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Pentru exemplificare , dintre serviciile associate administrarii de flote, cele mai solicitate sunt serviciile de reparatii si intretinere, asigurari  (CASCO si RCA), asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehicului contactat .    

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+