Riscurile cibernetice pot fi acoperite si prin polite de asigurare

In cadrul Conferintei “Cyber Risks in Financial services” seful Directiei Financiare AIG , Marco Antic a explicat ca Riscurile cibernetice reprezinta deja o parte a vietii cotidiene, reprezentand o amenintare pentru toate dispozitivele cu acces la internet , de la calculatoare si laptop-uri pana la smartphone-uri si tablete PC.

In general riscul in discutie se manifesta , cu precadere,prin activitati incriminate ca si crminalitate si terrorism cybernetic, in urma carora au loc furturi si pierderi de date sau infestarea dispozitivelor personale.

Consecintele unor astfel de brese in securitatea cibernetica afecteaza compania pe mai multe niveluri, atat din punct de vedere financiar, cat si reputational, clientii si partenerii putand sa-si piarda sau diminueze increderea in relatia cu compania vizata de atacul cybernetic.

Pe langa solutiile de secuitate oferite de catre specialistii IT , companiile pot opta pentru o asigurare impotriva riscurilor cibernetice , pentru a se proteja financiar impotriva pierderilor in cazul unui atac informational.   Asigurarea “CyberEdge” oferita de catre AIG este un exemplu de produs care poate fi gasit in piata de asigurari.

Varianta de baza a unei astfel de polite include o component de raspundere civila in cazul pagubelor produse ca urmare a pierderii sau coruperii datelor , acopera obligatiile administrative (costurile amenzilor primate de catre companie in urma pierderii datelor ca urmare a atacului informational) si costurile serviciilor profesionale pentru recuperarea prejudiciilor sau pentru refacerea reputatiei. La polita de baza se pot adauga riscuri acoperite optional, precum protectia in cazul unui santaj cybernetic sau in caz de intrerupere a functionarii retelei de comunicare prin internet “network interruption”

 

 

 

   

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+