Riscurile meteorologice subiect de discutie pentru reasiguratorul numarul unu in lume Munich Re

Intr-o conferinta de presa organizata in orasul Baden- Baden din Germania, reprezentantii Munich Re , cel mai mare reasigurator al lumii, au declarat ca Riscurile meteorologice au devenit in special in ultimii 30 de ani una dintre cele mai mari amenintari la adresa locuintelor si a sectorului industrial.  

Astfel, numarul dezastrelor cauzate de conditiile meteo a sporit de 3 ori in intervalul 1980 – 2013.  De asemenea numarul furtunilor majore din Europa, adesea insotite de grindina , a devenit tot mai mare datorita incalzirii globale si cantitatii crescute de apa din atmosfera.

Cel mai distructiv eveniment de iarna din 2013 din punctul de vedere al pagubelor asigurate, a fost o furtuna cu grindina din Germania, care a cauzat pierderi de 2,8 miliarde euro.  Pierderi financiare apropiate , 2,3 miliarde euro a provocat si furtuna Ela, dintre care 1,8 miliarde au fost acoperite prin polite de asigurare in Germania, Belgia si Luxemburg.

O alta tendinta observata a fost accentuarea perioadelor de seceta si canicula pet imp de vara si a inundatiilor provocate de iesirea raurilor din matca sau a revarsarii apelor de pe versanti.

Printre acestea se numara inundatiile din Germania, Austria si Cehia din 2013, care au generat pagube de 9,7 miliarde de euro, dintre care 2,4 miliarde de euro au fost asigurate. In Marea Britanie inundatiile de la sfarsitul lui 2013 au provocat pierderi economice de 1,1 miliarde de euro din care asigurarile au acoperit 800 milioane de euro.

La nivel local aceste evenimente care au frecventa din ce in ce mai crescuta si intensitate tot mai mare sunt greu de anticipat, in plus tehnicile noi de constructie folosesc tot mai mult izolarea termica si panouri solare pentru producerea de energie regenerabila , ceea ce face ca valoarea daunelor sa sporeasca.  Acest lucru se va reflecta in rezultatele financiare ale asiguratorilor a explicat reprezentantul Munich Re.

Astfel de fenomene ameninta si succesul financiar al companiilor din domeniul energiei. Spre exemplu , daca o iarna este suficient de calda , efectul se reflecta in consumul mai mic de gaze naturale.  Reprezentantii Munich Re au aratat in cadrul conferintei cum instrumentele financiare dezvoltate pe pietele de Asigurari pot proteja companiile de astfel de fluctuatii de venit.

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+