Majorarea capacitatii de retinere a riscurilor de catre marii asiguratori afecteaza piata reasigurar

Un studiu al companiei de rating FITCH arata ca in ultima perioada companiile mari de asigurari retin o cota din ce in ce mai mare din riscuri.   Unul dintre motive ar fi reducerea evenimentelor cu pierderi mari, ceea ce ii face pe asigurartorii primari sa se simta tot mai confortabil financiar si sa accepte o volatilitate mai mare a veniturilor.  

Astfel de schimbari in comportamentul marilor asiguratori au ca rezultat modificarea cererii pentru reasigurare si implicit a pretului oferit de catre reasiguratori.

In contextul in care, pe piata asigurarilor de catastrophe naturale, reasiguratorii traditionali se regasesc in postura de a pierde din subscrieri, acestia tin sa scoata in evidenta diferenta dintre modelele lor de business si cele ale furnizorilor de capitaluri alternative care invadeaza piata de reasigurari pentru catastrofe naturale.

Astfel jucatori importanti din piata de reasigurari , precum Hanover Re , desi afirma ca aceste tendinte au doar o influenta marginala asupra business-ului lor , isi afirma orientarea si catre linii precum acoperirea riscurilor ciberneticesau a epidemiilor globale pentru a compensa scaderile de subscrieri.

Conform Hanover Re , pentru un investitor de pe pietele de capital care preia riscuri este extreme de dificil sa intre pe linii precum riscurile cibernetice, deoarece acestea se modeleaza foarte greu din punct de vedere actuarial.

Pe langa aceasta , reasiguratorii sunt implicate activ in dezvoltarea de produse si mijloacelor de distributie, astfel incat valoarea adaugata de reasiguratori nu se rezuma doar la a furniza capacitate. 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+