Planurile Autoritatii de Supraveghere Financiara nu sunt pe placul brokerilor de asigurari

Asociatiile brokerilor de Asigurari se plang ca prin noile norme pe care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) doreste sa le introduca , zeci de mii de agenti, angajati sau colaboratori ai brokerilor isi vor pierde locurile de munca.

ASF doreste majorarea ed peste 14 ori a capitalului social al firmelor sau brokerilor de asigurari si fonduri proprii disponibile de minimum 15.000 euro. Statisticile arata ca volumul primelor de asigurare subscrise de catre brokerii de asigurare, in ultimul semestru , a crescut cu aproape 11% fata de perioada similara din  2013 si implicit si veniturile acestora. Cu toate acestea nu exista brokeri care sa-si fi majorat capitalul social pentru a acoperi corespunzator riscurile ce pot aparea. 

In 1991, brokerii de asigurari aveau obligatia constituirii unui capital social de 25.000 dolari , iar in 2014 aceasta prevede un nivel al capitalului social de aproximativ 5.000 USD ( 17.500 lei)

In consecinta, noua norma ASF aflata in dezbatere publica prevede printer altele

- Obligativitatea constituirii unu capital social subscris si varsat in forma baneasca, a carui valoare nu poate fi mai mica de 250.000 lei

- Asigurarea unei capacitati financiare (fonduri proprii) care in permanenta sa fie la nivelul de 4% din suma primelor anuale intermediate , dar nu mai putin de 15.000 euro.

In acest moment primii 50 de brokeri subscriu  73 % din valoarea primelor , dar 60% dintre acestia au capitaluri minime si risca iesirea din piata datorita noii norme ASF   

 

 

Nu ai timp sa completezi?

Lasa-ne telefonul sau email-ul si te contactam noi in maxim 2 ore*

 

Email:

 

Telefon:

 

* In intervalul orar 09:00-16:00, in zilele lucratoare

Iti expira RCA-ul? Spune cand...

Si te anuntam noi care este cel mai bun pret RCA.

 

Data:

 

Email:

 

Telefon:

 
 

PENTRU ALTE ASIGURARI

- CASCO

- locuinte persoane fizice

- bunuri si cladiri persoane juridice

- medicale de calatorie

SUNA ACUM!

0248/250.084

 
 
 
Agentii RCA

Plata RCA pe Google+